Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Jullie foto's

Willekeurig
Populair
Recent
Ontdek ze allemaal

Eerste nustkasten bestickerd

09-09-2021

Naar aanleiding van de Open Monumentendag van 2021 brachten we beelden en verhalen uit het verleden weer tot leven. Verdwenen gebouwen, veranderde landschappen, het verenigingsleven en oude ambachten zorgen voor kleur en nostalgie in het straatbeeld. Samen met IGEMO, de erfgoedcel Rivier&Land en de heemkundige kring Vaertlinck gingen we op zoek naar foto’s met een verhaal. Voorlopig werden al negen nutskasten bestickerd, verspreid in de gemeente. Deze foto’s op de nutskasten kregen ook een QR-code, waar je op de locatie het verhaal achter de specifieke foto kan beluisteren.  Willebroek, Schoolweg 1A Willebroek, Kraagweg-Boomsesteenweg Willebroek, Kloosterstraat/A. Van Landeghemstraat Willebroek, Tisseltsesteenweg Klein-Willebroek, Sasplein Tisselt, Blaasveldstraat/J. Hammeneckerlaan Tisselt, Jozef De Blockstraat/Baeckelmansstraat Heindonk, Dorpsplein 4 Heindonk, Stuyvenbergbaan/Heindonksesteenweg Ook hier kan je de verhalen alvast ontdekken Er zullen binnenkort nog meer nutskasten worden bestickerd. Daar zullen ook foto's die door inwoners op dit platform werden ingestuurd, gebruikt worden.

Gezocht: oude foto’s van onze gemeente

08-07-2021

Zo'n dertig nutskasten in Willebroek zullen onder handen genomen worden met foto's van vroeger. Zo kunnen we de grijze kastjes opfleuren en de verhalen uit het verleden terug tot leven brengen. Dat doen we in Willebroek, Klein-Willebroek, Tisselt, Heindonk en Blaasveld. Daarvoor gaan we op zoek naar oude foto’s en bijhorende verhalen, anekdotes, herinneringen ... Denk aan verdwenen gebouwen, veranderde landschappen, het verenigingsleven, ambachten … Heb jij, je ouders of grootouders nog oude foto’s op zolder liggen? Laat het ons weten via dit platform en vertel meteen welke herinneringen en bijzondere verhalen hieraan verbonden zijn. Wie weet komt jouw foto op één van de nutskasten te staan! Je hebt hiervoor tijd tot 21 juli 2021. Een eerste selectie zal op Open Monumentendag, op 12 september, zichtbaar zijn in het straatbeeld. Het project is een samenwerking van de gemeente Willebroek met de erfgoedcel Rivier&Land en de heemkundige kring Vaertlinck. Upload je foto 

Meer nieuws

Nostalgie uit Willebroek

We willen Willebroek opfleuren met beelden uit de oude doos! Zo'n 30 nutskastjes zullen bestickerd worden met beelden uit het verleden. Daarvoor rekenen we op jullie hulp! Heb jij op zolder een geschikte foto liggen met een verhaal aan gekoppeld?

Bekijk alle foto's

Beelden uit ons verleden

Terugkijken naar vroeger en tegelijkertijd het straatbeeld verfraaien? Da's het doel van dit project! Bezorg ons jouw foto van vroeger en wie weet, zie je hem binnenkort op één van de dertig geselecteerde nutskasten in Willebroek.

Verzamelen foto's en verhalen

Juli 2021

Selectie

Augustus 2021

Bestickeren eerste kastjes

September 2021

Bestickeren overige kastjes

2022