Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Start bevraging

14-03-2021

Nu we tijdens de coronacrisis massaal aan het wandelen gingen is dit het de ideale moment om te luisteren naar jullie input via een vragenlijst, want jullie zijn de ervaringsdeskundigen. Wat zijn jullie favoriete plekjes? Wat zijn jouw favoriete beweegroutes? Waar is er volgens jou ruimte voor verbetering? Met de resultaten gaan wij aan de slag, op weg naar een beweegvriendelijke gemeente. Je hoeft helemaal geen sportieveling te zijn om deel te nemen. Blijf wandelen en tot ergens onderweg!

Op weg naar een beweegvriendelijke gemeente

05-03-2021

Gemeente Willebroek neemt deel aan het 10.000-stappenproject. Vier jaar lang zetten we extra in op jouw gezondheid. MEER mensen die MEER bewegen, dat is ons doel! Wat is 10.000 stappen? Wandelen is de gemakkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je (nog) niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd… Als lokaal bestuur staan wij hier ook achter en hechten we veel belang aan jouw gezondheid. Daarom stapte de gemeente Willebroek mee in het vierjarig project 10.000 stappen. Dit is een beweegproject dat uitgaat van het Vlaams instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. De komende vier jaar gaan we stap op stap op weg naar een beweegvriendelijke gemeente. Elk jaar zullen we werken rond een bepaald thema. Zo zullen we in 2021 stappensignalisaties in het straatbeeld brengen, zo kunnen we visueel duidelijk maken dat 'elke stap telt' en dat bepaalde afstanden haalbaar zijn te voet. Want elke stap die je zet is er eentje in de goede richting. Bevraging Om de verplaatsingswijze en beweegroutes van de inwoners in kaart te brengen, startte de gemeente met een grote bevraging. Komende jaren zal er ook nog gewerkt worden rond extra beweegroutes, beweegacties en zullen we extra inzetten op het STOP- principe en een gezonde mobiliteit. 

Meer nieuws

Help ons bij dit project

Laat ons weten wat jouw favoriete beweegroutes zijn, wat je favoriete plekjes zijn en waar er volgens jou ruimte is voor verbetering.

De bevraging is afgelopen

10.000 stappen

Met alle resultaten gaan wij aan de slag, op weg naar een beweegvriendelijke gemeente!

Online bevraging

maart 2021

Analyse resultaten

april 2021

Lanceren wandelroutes en -signalisatie

zomer 2021