Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Over dit project

Gemeente Willebroek neemt deel aan het 10.000-stappenproject. Vier jaar lang zetten we extra in op jouw gezondheid. MEER mensen die MEER bewegen, dat is ons doel!

Wat is 10.000 stappen?

Wandelen is de gemakkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Onderzoek toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert.

Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je (nog) niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd…

Als lokaal bestuur staan wij hier ook achter en hechten we veel belang aan jouw gezondheid. Daarom stapte de gemeente Willebroek mee in het vierjarig project 10.000 stappen. Dit is een beweegproject dat uitgaat van het Vlaams instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen.

De komende vier jaar gaan we stap op stap op weg naar een beweegvriendelijke gemeente. Elk jaar zullen we werken rond een bepaald thema. Zo zullen we in 2021 stappensignalisaties in het straatbeeld brengen, zo kunnen we visueel duidelijk maken dat 'elke stap telt' en dat bepaalde afstanden haalbaar zijn te voet. Want elke stap die je zet is er eentje in de goede richting.

Komende jaren zal er ook nog gewerkt worden rond extra beweegroutes, beweegacties en zullen we extra inzetten op het STOP- principe en een gezonde mobiliteit. 

Bevraging

Nu we tijdens de coronacrisis massaal aan het wandelen gingen is dit het de ideale moment om te luisteren naar jullie input via een vragenlijst, want jullie zijn de ervaringsdeskundigen. Wat zijn jullie favoriete plekjes? Wat zijn jouw favoriete beweegroutes? Waar is er volgens jou ruimte voor verbetering? Vul de korte vragenlijst in voor maandag 5 april 2021.  Met de resultaten gaan wij aan de slag, op weg naar een beweegvriendelijke gemeente!

Je hoeft helemaal geen sportieveling te zijn om deel te nemen. Blijf wandelen en tot ergens onderweg!

Deel op facebook
Deel op twitter