Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Kerngroep gezocht

Een kerngroep, wat is dat? Wat moet je daar doen?

Een jeugdhuis leeft dankzij de vrijwillige inzet van jongeren! Ook jij kan iets betekenen!

Als lid van de kerngroep geef je mee vorm aan het jeugdhuis. Je organiseert bijvoorbeeld allerlei activiteiten. Die kunnen gaan van uitstappen naar feestjes, optredens tot inzamelacties, workshops of een quiz…

Kernvrijwilligers zorgen daarnaast ook voor de dagelijkse werking van het jeugdhuis. Ze zorgen ervoor dat het jeugdhuis open is en jongeren gezellig kunnen langskomen.

Misschien wil je mee bestuurder worden? Samen nadenken over de dagelijkse werking en de toekomst van het jeugdhuis. Zorgen dat de rekeningen kloppen en de papieren van het jeugdhuis op orde houden.

Hoe wordt dat georganiseerd?

Hoe de kerngroep er precies uit gaat zien en wat zij allemaal zullen doen, kunnen we nu nog niet zeggen. Dat hangt immers af van jeugdhuis tot jeugdhuis. We starten hier een nieuw jeugdhuis op, dus alle opties liggen open.

De kerngroep gaat sowieso rekening moeten houden met de visie die uit de bevraging naar voor komt: daarin vertelt de Willebroekse jeugd immers wat ze wil, waar ze nood aan heeft. Een jeugdhuis op maat gemaakt voor en door de Willebroekse jeugd, is het streefdoel.

Wat bieden wij vanuit de jeugddienst?

Je moet dit niet allemaal alleen doen. Vanuit de jeugddienst bieden wij samen met Formaat ondersteuning om dit allemaal uit te zoeken. Wat de kerngroep uiteindelijk zal worden, ontdekken we de komende maanden samen: met de jeugddienst, de kerngroep en alle jongeren die hun stem laten horen.

Je kan ons steeds telefonisch bereiken via 03 866 92 06 of 03 866 92 37 of per mail naar jeugd@willebroek.be. We zitten ook op de sociale media: Instagram en Facebook.

Deel op facebook Deel op twitter