Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Nieuw leven voor de tegelfabriek en de oude melkerij

De oude melkerij en de voormalige tegelfabriek Rottiers in Tisselt zijn vandaag tekenen van vergane glorie. Al vele jaren staan beide gebouwen leeg. Het resultaat: een verkommerde site, die zoveel beter verdient.

Wonen tussen tegels

Goed nieuws! Streekintercommunale IGEMO engageert zich voor de volle 100% om deze site nieuw leven in te blazen en op te waarderen. Ze wil van de tegelfabriek een plaats maken waar verleden en heden elkaar ontmoeten, samen met de gemeente Willebroek. Het doel: een plek creëren, waar het fijn wonen is én waar tegels een deel uitmaken van het dagelijkse leven.

Samen tegelen aan de toekomst

Hoe gaat dat gebeuren? Dat ligt nog niet vast. De eerste ideeën liggen wel al op tafel. Samen met Agentschap Onroerend Erfgoed bekijken we wat kan gered worden en hoe erfgoed en wonen kunnen samenkomen in de bestaande site. We willen dit absoluut samen mét de buurtbewoners doen. Hierover worden zij binnenkort gecontacteerd.

We zoeken jouw herinneringen

In een eerste fase willen we graag jouw verhalen en beelden verzamelen over de oude melkerij en de tegelfabriek.

  • Ben of ken je iemand, die in de fabriekshal werkzaam was?
  • Heb je de oude melkerij of de tegelfabriek ooit bezocht en heb je hiervan nog beelden liggen?

Kortom: Heb je mooie herinneringen, die je wil delen? Zend ze in via www.willebroekwilwat.be. Wie weet krijgen ze een prominent plekje in ons komende gemeentemagazine en op deze website!

Klaar voor een mooie start

In afwachting van de eerste contacten met buurtbewoners, zetten we ons alvast in wat betreft de dringendste taken in en rond de gebouwen:

  • De overwoekerde binnenplaats krijgt binnenkort een eerste snoeibeurt en ongedierte wordt bestreden.
  • In het eerste kwartaal van 2022 zullen de nodige instandhoudingswerken worden uitgevoerd. Hierbij worden de huidige schoringen vervangen en het voetpad wordt opnieuw vrijgemaakt.

Meer informatie omtrent dit project vind je hier.

Deel op facebook
Deel op twitter
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta