home-page

Inspiratieavond herbestemming kerk Tisselt

12-04-2023

IGEMO, Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek en de gemeente Willebroek organiseren op 27 april 2023 een interactieve inspiratieavond voor alle geïnteresseerden die mee willen bouwen aan de nieuwe toekomst van de kerk in Tisselt.

Op 10 maart 2022 gingen we samen met de inwoners van Tisselt op zoek naar een toekomst voor de tegelfabriek Rottiers en de Melkerij Sint-Jan. Een gezellige avond, waarbij naast een aantal bezorgdheden, ook heel wat ideeën naar boven kwamen. Met deze ideeën ging de gemeente Willebroek en IGEMO aan de slag.

Nieuwe toekomst

Vervolgens werd er op 29 november 2022 een informatieavond georganiseerd voor het verdere traject van de herbestemming van deze twee sites maar ook de nieuwe toekomst van de Sint-Jan-de-Doperkerk in Tisselt. De gemeente Willebroek en de Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek hebben immers aan IGEMO gevraagd om ook een traject op te starten voor de herbestemming van deze site. Ook dit kadert in de heropwaardering van de dorpskern in Tisselt.

Om die reden organiseren gemeente Willebroek, Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek en IGEMO een interactieve inspiratieavond voor alle geïnteresseerden die mee willen bouwen aan de nieuwe toekomst van de kerk in Tisselt. Heb jij een tof idee voor de kerk? Zijn er ruimtelijke noden waarvoor de kerk misschien een oplossing kan bieden? Of wil je meedenken en geïnspireerd worden door andere buurtbewoners? Dan ben je van harte welkom op onze interactieve inspiratieavond!

Na een korte inleiding, gaan we samen aan de slag met jullie ideeën.

Praktisch informatie

Datum: donderdag 27 april van 19.30 tot 22.00 uur

Locatie: Kerk Sint-Jan-de-Doper, Blaasveldstraat 19 - Tisselt

Verloop van de avond:

19.30 uur: onthaal 20.00 uur: welkomstwoord 20.15 uur: interactieve gesprekken 21.30 uur: nabeschouwing en vragen 22.00 uur: einde

Inschrijven voor de inspiratieavond is verplicht en kan tot en met 23 april 2023.

Schrijf je in

Meer nieuws

27 april: inspiratieavond herbestemming kerk Tisselt

Heb jij een tof idee voor de kerk van Tisselt? Zijn er ruimtelijke noden waarvoor de kerk misschien een oplossing kan bieden? Of wil je meedenken en geïnspireerd worden door andere buurtbewoners?

Schrijf je in

Samen bouwen aan Tisselt

Met Willebroek Wil Wat betrekken we de Willebroekenaar bij het beleid van onze gemeente. Op dit platform vind je alle trajecten waar jij als inwoner inspraak hebt!