Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Kerk Tisselt

Kom naar de inspiratieavond op 27/4

Tegelfabriek

Lees meer over dit project

Inspiratieavond herbestemming kerk Tisselt

12-04-2023

IGEMO, Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek en de gemeente Willebroek organiseren op 27 april 2023 een interactieve inspiratieavond voor alle geïnteresseerden die mee willen bouwen aan de nieuwe toekomst van de kerk in Tisselt. Op 10 maart 2022 gingen we samen met de inwoners van Tisselt op zoek naar een toekomst voor de tegelfabriek Rottiers en de Melkerij Sint-Jan. Een gezellige avond, waarbij naast een aantal bezorgdheden, ook heel wat ideeën naar boven kwamen. Met deze ideeën ging de gemeente Willebroek en IGEMO aan de slag. Nieuwe toekomst Vervolgens werd er op 29 november 2022 een informatieavond georganiseerd voor het verdere traject van de herbestemming van deze twee sites maar ook de nieuwe toekomst van de Sint-Jan-de-Doperkerk in Tisselt. De gemeente Willebroek en de Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek hebben immers aan IGEMO gevraagd om ook een traject op te starten voor de herbestemming van deze site. Ook dit kadert in de heropwaardering van de dorpskern in Tisselt. Om die reden organiseren gemeente Willebroek, Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek en IGEMO een interactieve inspiratieavond voor alle geïnteresseerden die mee willen bouwen aan de nieuwe toekomst van de kerk in Tisselt. Heb jij een tof idee voor de kerk? Zijn er ruimtelijke noden waarvoor de kerk misschien een oplossing kan bieden? Of wil je meedenken en geïnspireerd worden door andere buurtbewoners? Dan ben je van harte welkom op onze interactieve inspiratieavond! Na een korte inleiding, gaan we samen aan de slag met jullie ideeën. Praktisch informatie Datum: donderdag 27 april van 19.30 tot 22.00 uur Locatie: Kerk Sint-Jan-de-Doper, Blaasveldstraat 19 - Tisselt Verloop van de avond: 19.30 uur: onthaal 20.00 uur: welkomstwoord 20.15 uur: interactieve gesprekken 21.30 uur: nabeschouwing en vragen 22.00 uur: einde Inschrijven voor de inspiratieavond is verplicht en kan tot en met 23 april 2023. Schrijf je in

Gedeeltelijke instorting Tegelfabriek

27-01-2023

Het stormweer en de stevige windvlagen van afgelopen week eisten hun tol, ook bij de Tisseltse Tegelfabriek in Willebroek. Op 18 januari kreeg IGEMO melding van de gedeeltelijke instorting van het dak van de Tegelfabriek. Hierop werd direct een stabiliteitsingenieur aangesteld voor bijkomend onderzoek. Daaruit blijkt dat dringende sloopwerken nodig zijn. De dakstructuur is dermate onstabiel dat een verdere instorting dreigt met gevaar voor omwonenden en passanten.

Informatieavond: Tisselt Dorp

16-11-2022

Op 10 maart 2022 gingen we samen met de inwoners van Tisselt op zoek naar een toekomst voor de tegelfabriek Rottiers en de Melkerij Sint-Jan. Een gezellige avond, waarbij naast een aantal bezorgdheden, ook heel wat ideeën naar boven kwamen. Met deze ideeën is IGEMO samen met de gemeente Willebroek aan de slag gegaan. Ben je benieuwd wat de volgende stappen zijn in de herbestemming van de Tegelfabriek Rottiers en de Melkerij Sint-Jan en kerk Sint-Jan-de-Doper? Of wil jij ontdekken wat er nog meer op het programma staat in Tisselt? Kom dan naar de informatieavond op 29 november. Praktisch Deze informatieavond is een initiatief van gemeente Willebroek, IGEMO en Kerkfabriek Sint-Niklaas Willebroek. Inschrijven is verplicht. Inschrijven kan tot en met 27 november 2022. Datum: Dinsdag 29 november 2022, van 19.30 tot 22.00 uurLocatie: Parochiaal Centrum Tisselt, Beekstraat 31 Verloop van de avond: 19u30: onthaal 20u00: welkomstwoord 20u10: toelichting 21u30: vragen 22u00: einde Schrijf je hier in voor de informatieavond Lees meer over het project

Meer nieuws

27 april: inspiratieavond herbestemming kerk Tisselt

Heb jij een tof idee voor de kerk van Tisselt? Zijn er ruimtelijke noden waarvoor de kerk misschien een oplossing kan bieden? Of wil je meedenken en geïnspireerd worden door andere buurtbewoners?

Schrijf je in

Samen bouwen aan Tisselt

Met Willebroek Wil Wat betrekken we de Willebroekenaar bij het beleid van onze gemeente. Op dit platform vind je alle trajecten waar jij als inwoner inspraak hebt!