Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Vijf ontwerpteams geselecteerd

De voorbije maanden werden de meest dringende instandhoudingswerken uitgevoerd. De gevelsteiger werd vernieuwd en voorzien van een groot geveldoek. Samen met Agentschap Onroerend Erfgoed bekijken we verder wat waardevol is en kan gered worden.

De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) werkt momenteel het waarderingstraject uit. Van zodra dit goedgekeurd is door Agentschap Onroerend Erfgoed, kunnen we starten met het inventariseren van de tegels.

Wonen tussen tegels

Ruim 60 buurtbewoners namen deel aan de inspiratieavond eerder dit jaar. Een gezellige avond, waarbij, naast een aantal bezorgdheden, ook heel wat ideeën naar boven kwamen. De combinatie van zowel publieke functies als wonen voor de toekomst van de Tegelfabriek kon alvast op heel wat meeval rekenen. Dat dit geen eenvoudige opdracht zal zijn, beseffen alle partijen.

Op zoek naar het juiste architectenteam

Ook in de professionele wereld spreekt de ontwikkeling van de site tot de verbeelding. Dertien architectenteams stelden zich kandidaat. Aan de hand van verschillende criteria werden vijf ontwerpteams geselecteerd. Zij krijgen nu de tijd om met alle verzamelde ideeën en informatie aan de slag te gaan.

Met de hulp van een jury zal het architectenteam dat het meest realistische conceptidee kan voorleggen in het najaar aangesteld worden en kan het ontwerpproces pas echt van start gaan.

Deel op facebook
Deel op twitter
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta