Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Thema's workshop #3

Doorheen het jaar organiseren we enkele workshops om alle Willebroekenaren de kans te geven hun mening te geven, ideeën voor te stellen of samen te werken rond verschillende thema’s en projecten.

De volgende Willebroek Wil Wat Workshop vindt plaats op 29 februari 2024 om 19.00 uur in het Oud Gemeentehuis (Pastorijstraat 8 - naast ingang politie). Hieronder stellen we je graag de topics voor die deze avond aan bod zullen komen.

Erfgoed in Willebroek

Gesprekstafel

Het verleden bepaalt de eigenheid van een gemeente. Welke erfgoed maakt Willebroek en haar deelgemeenten zo bijzonder? Tijdens deze workshop bespreken we wat je zeker wil bewaren voor de toekomst en wat dus een plaats verdient in het erfgoedbeleid van onze gemeente.

Verbondenheid in Willebroekse buurten

Gesprekstafel

We stellen jullie gemeentelijke projecten voor die de sociale cohesie in de buurten versterken, zoals Buurtboosters, Dag van de Buren, subsidie buurtfeesten ... We evalueren samen wat goed is en wat beter kan. Hoe toegankelijk zijn de projecten? Welke (nieuwe) projecten kunnen de sociale cohesie en verbondheid in onze buurten nog extra ondersteunen?

Klimaatengagement

Gesprekstafel

De klimaatproblematiek zorgt voor heel wat uitdagingen. Samen bekijken we welke mogelijkheden er in Willebroek zijn om de huidige en komende generatie te beschermen.

Winkelen in eigen gemeente

Gesprekstafel

Wat vind je van het aanbod in het centrum en in de deelgemeenten? Wat voor handselszaken ontbreken er vandaag? Wat doen we met leegstaande panden? Tijdens deze workshop discussiëren we samen hoe we lokaal winkelen in Willebroek extra op de kaart kunnen zetten. 

Willebroek als werkgever

Infostand

Als lokaal bestuur is de organisatie Willebroek één van de grootste werkgevers in onze gemeente. Maar, welk imago heeft werken voor de organisatie Willebroek? En wat houdt werken werken bij een lokaal bestuur eigenlijk in? Er zijn regelmatig interessante vacatures, maar vallen deze genoeg op? Aan een infostand leggen we je deze vragen voor. 

Fairtrade

Infostand

Hoe belangrijk vind jij eerlijke handel? Koop je graag bij lokale winkels? En denk je aan duurzaamheid als je iets koopt? Aan een infostand vertellen we meer over de intentie om faire gemeente te worden. Jouw antwoorden helpen ons om te begrijpen hoe we faire keuzes in Willebroek kunnen aanmoedigen. 

Inschrijven voor deze workshop is niet meer mogelijk

Deel op facebook
Deel op twitter