Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Thema's workshop #2

Doorheen het jaar organiseren we enkele workshops om alle Willebroekenaren de kans te geven hun mening te geven, ideeën voor te stellen of samen te werken rond verschillende thema’s en projecten. De volgende Willebroek Wil Wat Workshop vindt plaats op woensdag 14 juni 2023 om 19.00 uur in de kerk van Blaasveld. Hieronder stellen we je graag de topics voor die deze avond aan bod zullen komen.

Een zwembad in Willebroek

Gesprekstafel

Sport Vlaanderen en de gemeente Willebroek hebben de handen in elkaar geslagen voor de opmaak van een nieuw masterplan voor onze watersportsite Hazewinkel. In dit masterplan is de piste opgenomen voor de bouw van een zwembad. Wil je graag met ons hierover nadenken, schrijf je dan in voor deze workshop.

Rondhangen mag!?

Gesprekstafel

Er is nood aan (fysieke en psychische) ruimte waar jongeren kunnen en mogen rondhangen. Aan tafel denken we samen na over het rondhangen van jongeren. Hoe en waar kunnen we hangplekken creëren of opwaarderen, zodat jongeren hier hun plek vinden? En wat vinden we wel of niet storend gedrag?

Een nevenbestemming voor kerk Blaasveld

Gesprekstafel + infostand

Voor de kerk van Blaasveld gaat Kerkfabriek Sint-Niklaas, in samenwerking met Igemo en het gemeentebestuur, op zoek naar een nevenbestemming. Wil jij graag mee dromen over de toekomst van de kerk van  Blaasveld en aan welke noden deze kerk een oplossing kan bieden? Ga in gesprek met andere buurtbewoners, inspireer en word geïnsipireerd!

De Bib anno 2030

Gesprekstafel + infostand

Tijdens een tafelgesprek gaan we het bibliotheekreglement herbekijken en willen we een frisse blik werpen op een vernieuwende werking en dienstverlening.

Huis van de Vrije Tijd, fase 1.2

Infostand

De eerste fase van het Huis van de Vrije Tijd, site De Schalk, is intussen meer dan een jaar in gebruik. Aan de informatiestanden tonen we je graag de volgende fase, waarbij de sporthal en de omgeving aangepakt worden. 

Huis van het Kind

Infostand

Maak kennis met het Willebroekse Huis van het Kind. Alles rond opvoeding, opvang en gezinsbeleid wordt verzameld in deze gemeentelijke cluster die we je aan een infostand presenteren. 

College on tour

Infostand

Ga in gesprek met één of meerder leden van het college van burgemeester en schepenen en deel je vragen, ideeën of bezorgdheden.

De participatieavond is intussen afgelopen. Meedoen met de online bevraging kon tot en met zondag 2 juli 2023. Hier kan je een verslag van deze avond raadplegen.