Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Willebroek Bruist: kom naar de infomarkt

Van dromen … naar een masterplan

Vorig jaar konden alle inwoners op verschillende manieren meedenken over het centrum van hun dromen. Dat leverde heel wat nieuwe en frisse ideeën op, die inmiddels door het ontwerpteam zijn verwerkt in een strategisch masterplan voor het centrum.

In het plan worden de ambities en krijtlijnen voor de toekomst uitgezet, die moeten toelaten om het centrum te transformeren tot een aangename woonomgeving met ruimte voor groen, water  en zacht verkeer. Daarnaast bepaalt het plan strategieën om het handelscentrum te versterken en om het centrum klimaatrobuust te maken.

Het kanaal en de waterkant vormen de drager van het plan. Op termijn wordt deze zone een nieuwe groene ontmoetingsplek voor alle inwoners, waar aangenaam verblijven/wandelen/fietsen langs het water centraal staat.

Dwars op deze nieuwe groene ruggengraat, takken drie gebieden aan:

  • De groene long, die verschillende groengebieden aan elkaar rijgt;
  • Het kernwinkelgebied, een compacte handelszone georganiseerd rond de twee (herdachte) centrumpleinen, versterkt door nieuwe projecten en dorsteken;
  • De cultuuras, die de verbinding vormt tussen een aantal belangrijke socio-culturele sites in het centrum.

In het masterplan komt natuurlijk ook de circulatie en ontsluiting van het centrum aan bod.

Niet alleen een plan, maar ook acties

Het plan formuleert echter niet alleen 'grote ideeën', maar belicht ook de rol die verschillende strategische sites (zoals bijvoorbeeld de scholensite) spelen, onderzoekt welke ruimtelijke transformaties, instrumenten en acties nodig zijn en met welke partners de gemeente zal samenwerken, om tot realisaties te komen. We kunnen natuurlijk niet alle zones en sites tegelijk aanpakken, daarom is er een prioriteitenlijst gemaakt die aangeeft welke locaties en acties best eerst aan beurt komen.

Bezoek de infomarkt op 11 oktober

Het masterplan bouwt verder op de ideeën van de Willebroekenaars. De gemeente wil graag aftoetsen bij haar inwoners of de voorstellen in het masterplan beantwoorden aan 'het centrum van hun dromen'.

Op 11 oktober organiseert de gemeente een infomarkt, waarop het masterplan wordt voorgesteld. Iedereen kan deze infomarkt vrij bezoeken tussen 16.00 en 20.00 uur. Medewerkers van de gemeente en leden van het ontwerpteam zullen aanwezig zijn om jullie vragen te beantwoorden. Suggesties en bedenkingen kunnen ter plaatste of via mail aan de gemeente worden overgemaakt.

Praktisch

Wanneer? Woensdag 11 oktober 2023 - tussen 16.00 en 20.00 uur (doorlopend te bezoeken)
Waar? Huis van de Vrije Tijd, site De Schalk - Stadionlaan 2, 2830 Willebroek
Vooraf inschrijven is niet nodig. Opmerkingen en suggesties kan je ter plaatse bezorgen of via willebroekbruist@willebroek.be.

Deel op facebook
Deel op twitter
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta