Over het project

Den Blijk is een park in het noorden van Willebroek gelegen tussen de spoorweg, de Groene Laan, de August Van Landeghemstraat, de Boomsesteenweg en de Kraagweg. De gemeente Willebroek wil van Den Blijk een nieuw dorpspark maken waar groen en water in elkaar overvloeien.

Vernieuwing park

Den Blijk wil een park zijn voor de wijk. Er is zowel plaats voor groen en water als voor recreatie. Verblijven, rusten en ontmoeten zijn activiteiten die mogelijk zullen zijn in het park. Nieuwe paden en ingangen zorgen ervoor dat je je als bezoeker welkom voelt en strategisch geplaatste zitelementen stimuleren ontmoeting.

Niet alleen een nieuw ontwerp voor het park, maar ook een nieuw beheersplan wordt uitgewerkt. Een beheersplan is een document waarin voor een terrein de doelen en middelen beschreven worden voor het bewaren, herstellen en ontwikkelen van natuurwaarden. Voor Den Blijk blijft het groen dat goed en aantrekkelijk is behouden. Water vormt een belangrijk thema voor het park en zal mee het beheer bepalen.

De gemeente Willebroek koos Stramien cv voor de uitwerking van het parkbeheersplan. Stramien cv is een interdisciplinair ontwerpbureau en gaat in samenwerking met Kenniscentrum Tuin+ aan de slag.

Participatiemoment

We organiseren een workshop in het park waar we samen in gesprek kunnen gaan over verschillende thema’s. Aansluitend maken we een wandeling over de hele site. De workshop vindt plaats op zondag 23 oktober 2022 om 14.00 uur in het park en zal ongeveer anderhalf uur duren. Wij voorzien een hapje en een drankje voor tijdens het participatiemoment.

Kan je er niet bij zijn? Ook online kan je je suggesties achterlaten. Wat is er goed aan het park? Wat mist er vandaag? Laat het voor 10 november weten via een korte vragenlijst.