Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

8 februari: plannen Park Den Blijk voorgesteld

Bekijk de voorlopige plannen

8 februari: kick-off nieuw participatiebeleid

Ontdek alle manieren om je stem te laten horen

Ontwerpplannnen Park Den Blijk voorgesteld

10-02-2023

Op woensdag 8 februari werd het Parkbeheerplan Den Blijk voorgesteld aan het grote publiek. Het werd een gezellige samenkomst onder een stralend winterzonnetje waar heel wat buurtbewoners, pers en andere geïntersseerden op af kwamen. Ontwerpbureau Stramien cv en de medewerkers van de dienst Omgeving van de gemeente Willebroek leidden de aanwezigen in twee groepen rond en lieten hen kennismaken met de nieuwe plannen voor het park. Het ontwerp mikt op vergroening, klimaatadaptatie en verbinding voor mens en natuur. De verschillende waterpartijen worden centraler in het gebied gebracht en creëren ruimte voor natuur, mens en dier. De aanwezige verharding wordt verwijderd en vervangen door een aangepaste padenstructuur met waterdoorlatend materiaal. Zo wordt er gestreefd naar maximale infiltratie van regenwater in de bodem en dient het park als een spons voor de omliggende woonwijk. Bezoekers zullen de natuur in het park op verschillende manieren kunnen beleven, met de vijver als orgelpunt. De gemeente voorziet ook een ontmoetingsplaats voor alle parkbezoekers en verenigingen uit de buurt om samen te komen. Bekijk hier de brochure met toekomstbeelden voor Park Den Blijk

Terugkoppeling voorlopige resultaten park Den Blijk

26-01-2023

Foto: Stramien architectuur en ruimte cv Honderden mensen namen deel aan de participatieronde naar aanleiding van de opmaak van een nieuw ontwerp- en beheerplan van park Den Blijk. Zowel online als tijdens een participatieworkshop kon je je ideeën delen. Daar ging het interdisciplinair ontwerpbureau Stramien cv, samen met Kenniscentrum Tuin+ en gemeente Willebroek intussen verder mee aan de slag. Op woensdag 8 februari 2023 stelt gemeente Willebroek haar nieuwe participatie-aanpak voor: Willebroek Wil Wat. Alle mogelijkheden om als inwoner, handelaar, bezoeker, ... je stem te laten horen, worden aan je voorgesteld. Aansluitend maken ze dit meteen concreet en leggen ze jou als eerste de voorlopige plannen voor die voortkwamen uit het participatietraject rond de vernieuwing van park Den Blijk. Alle bezoekers kunnen gratis smullen van lekkere soep met brood! Wanneer? Woensdag 8 februari 2023 om 12.30 uurWaar? Park Den Blijk (Boomsesteenweg, Willebroek)

Succesvolle participatienamiddag

24-10-2022

Op zondag 23 oktober vond het participatiemoment in de aanloop naar een nieuw ontwerp- en beheersplan van park Den Blijk in Willebroek. Zo'n 80 inwoners en buurtbewoners namen hieraan deel. Tijdens interactieve workshops dachten we samen na over verschillende thema's die relevant zijn voor het park. We genoten van een hapje en een drankje en eindigden de namiddag met een wandeling doorheen het park. Klik hier voor een samenvatting van de thematafels. Ontbreekt er volgens jou iets? Nog tot 10 november kan je je aanvullingen kwijt in onze korte bevraging of via omgeving@willebroek.be.  Samen met het interdisciplinair ontwerpbureau Stramien cv en Kenniscentrum Tuin+ gaan we met alle info aan de slag richting een nieuw beheersplan voor het park. Kon jij er niet bij zijn? Nog tot 10 november kan je ook online je suggesties kwijt. Klik hier om de online bevraging in te vullen.

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe plannen voor Park Den Blijk

Op woensdag 8 februari werd het Parkbeheerplan Den Blijk voorgesteld aan het grote publiek. Het werd een gezellige samenkomst onder een stralend winterzonnetje waar heel wat buurtbewoners, pers en andere geïnteresseerden op af kwamen.

Bekijk de plannen