home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Afgelopen projecten

September 2022

Een nieuwe naam voor het jeugdhuis

In het najaar van 2022 opende het nieuwe jeugdhuis in Willebroek de deuren in het Huis van de Vrije Tijd. In september mochten jullie voorstellen doen voor een naam. Op 5 november werd de nieuwe naam onthuld: Checkpoint #2830!

Mei 2022

Ons Europaplein

Op 14 mei vond een participatie- en infodag plaats over de toekomst van het Europaplein. Een maand lang liep er ook een digitale bevraging. Gemeente Willebroek en Regionaal Landschap Rivierenland verwerkten alle input tot een beheerplan en toekomstvisie voor het plein.

Maart 2022

Hoe geven we inspraak in Willebroek vorm?

Op dinsdag 29 maart brainstormden zo'n 50 Willebroekenaars rond participatie. Met alle input van die participatieavond bouwt de gemeente aan een gloednieuw participatiebeleid.

Tegelfabriek Tisselt

De site van de oude tegelfabriek krijgt een nieuwe invulling. Eind 2021 gingen we op zoek naar verhalen en foto's. Op 10 maart 2022 was er een inspiratieavond. Een architectenteam zal de gezamenlijke idee├źn en dromen tot een tastbaar project omvormen.

Juli 2021

Beelden uit ons verleden

Om het straatbeeld op te fleuren en erfgoed in de kijker te zetten, gingen we op zoek naar foto's van vroeger. Tijdens Open Monumentendag verschenen de eerste opgepimpte nutskastjes.

Mei 2021

Beste Buur

Willebroekenaren Josephine en Alex, Megan en Cecile en Lowie werden bekroond tot de 'beste buren van Willebroek'.

April 2021

Tien nieuwe picknickbanken

Jullie kozen mee de locaties van tien nieuwe picknickbanken. Benieuwd waar je ze kan vinden? Ontdek het hier.

Meer vrouw op straat

Samen met inwoners gingen we op zoek naar vrouwelijke straatnamen. Jeanne De Laet, Jeanne Breugelmans, Maria Siebens, Tine Rabhooy ... Bekijk alle namen die de selectie haalden!

Maart 2021

Beweegvriendelijke gemeente

We hielden een bevraging over beweegroutes voor het project '10.000 stappen'. Eind 2021 maakten we die 'beweegroutes' visueel na een officieel kick-offmoment.

Een nieuw jeugdhuis in Willebroek

We bevroegen de Willebroekse jeugd over de invulling van het nieuwe jeugdhuis. Een gloednieuwe kerngroep gaat aan de slag met de resultaten, om in 2022 officieel van start te gaan.

Najaar 2020

De 12 werken van Willebroek

Hoe kunnen we Willebroek samen weer opstarten na de coronacrisis? In een grootschalig participatietraject konden inwoners, handelaars en verenigingen voorstellen doen. We kwamen samen tot bijna dertig projecten, die op dit moment worden uitgevoerd of op de planning staan.

Deel op facebook
Deel op twitter